Війна, на жаль, ще триває.

Війна, на жаль, ще триває.

Війна, на жаль, ще триває. Якщо не дати втомленим бійцям відпочити, фронт це відчуватиме ще сильніше аніж зараз.

Питання справедливих підходів у мобілізації – такого підходу щоразу вимагає Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА.

Таким був основний меседж наради під головуванням начальника Жмеринської районної військової адміністрації Інни ЦИМБАЛ Цимбал Інна із головами територіальних громад району, відповідальними посадовими особами громад, військовими комісарами та представниками відділів поліції Жмеринки, Бару та Шаргорода, керівниками СБУ і прокуратури.

Начальник Вінницького обласного ТЦК та СП полковник Сергій Марценюк, який приймав участь у робочій зустрічі, поінформував, що із власного досвіду знає як зараз нелегко військовим.

Він донедавна очолював бойову бригаду, разом із бійцями не раз заглядав у вічі смертельній небезпеці на фронті, тому переконаний, що є ще резерв у нас для підсилення бойового духу фронту як людськими, так і транспортними ресурсами.

І аналіз такого ресурсу має бути неупередженим.

Начальник Жмеринського районного ТЦК та СП підполковника Олександр Крсек, також бойовий офіцер, завірив, що продовжуватиме жорсткий контроль усіх процесів вказаного напрямку у районі.

Про проблеми та способи їх вирішення говорили у форматі діалогу по кожному окремо питанню.

Керівники ТЦК та СП довели поставлені завдання з проведення заходів мобілізації, наголосивши на необхідності активізації роботи, вжиття заходів з проведення якісного оповіщення, спільно з відповідальними посадовими особами органів місцевого самоврядування, представниками РТЦК та СП, Національною поліцією під час здійснення оповіщення військовозобов’язаних.

Усі військовозобов’язані, у тому числі, які мають право на відстрочку повинні поновити облікові дані, з метою упорядкування обліку військовозобов’язаних для подальшого планування кількості мобілізації людських ресурсів.

Про нові форми відбору до Збройних сил України – рекрутинг, співпрацю військових формувань із навчальними центрами для мобілізованих, про активну взаємодію з ТЦК та СП розповів майор Цехоцький Сергій Всеволодович – офіцер 59 –ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Підводячи підсумки робочої наради, Інна Володимирівна наголосила, що лише професійність та людяність мають бути ключовими в усіх непростих процесах.

Залишити відповідь