Координаційний центр підтримки цивільного населення має стати майданчиком з надання психосоціальної, гуманітарної, медичної і правової допомоги, – Наталя Заболотна

Координаційний центр підтримки цивільного населення має стати майданчиком з надання психосоціальної, гуманітарної, медичної і правової допомоги, – Наталя Заболотна

Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у нараді з Віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Йшлося про роботу регіонального Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він має стати справжнім майданчиком з надання психосоціальної, гуманітарної, медичної, правової допомоги.

Під час наради Наталя Заболотна поділилася успішними кейсами Вінниччини у цьому напрямку.

«Уже два місяці Кордцентр Вінницької ОВА в дії. За підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» та Агентства ООН у справах біженців провели дводенну сесію. Тоді напрацювали проєкт Стратегії міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності в приймаючі територіальні громади до 2026 року», – наголосила посадовиця.

Між іншим, Хмільницька міська територіальна громада за підтримки міжнародних партнерів окремо провела опитування серед ВПО щодо проблем та потреб. Це допомогло їм побачити реальну картину дійсності та визначити вектор діяльності.

«Я вважаю, що саме такий підхід сприятиме підвищенню ефективності прийнятих рішень. Його варто застосувати на всеукраїнському рівні та залучати до цього процесу міжнародні організації. – підкреслила Наталя Заболотна. – Наш пріоритет – швидке та оперативне прийняття рішень, реагування на виклики, дієва система допомоги людям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, зумовлених війною! Переконана, що Кордцентр залишиться тим майданчиком, який буде реально вирішувати проблеми постраждалих від війни!»

Залишити відповідь