На Вінниччині тривають заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»

На Вінниччині тривають заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»

6-7 грудня, у рамках акції «16 днів проти насильства», Департамент соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації провів тренінг «Посилення ефективності міжсекторального реагування, взаємодії у сфері запобігання, протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

До заходу також долучились представники Фонду ООН у галузі народонаселення та були запрошені уповноважені особи районних військових адміністрацій Вінницької області та відповідальні особи територіальних громад у зазначеній галузі.

Протягом тренінгу 43 учасникам вдалось обговорили наступні питання:

  • особливості роботи відповідальних осіб в умовах воєнного стану;
  • посилення взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі;
  • робота з кривдниками;
  • практичні кейси та реальні випадки;
  • алгоритми дій кожного суб’єкта в конкретних випадках;
  • програми, заходи, залучення ресурсів на здійснення заходів у сфері запобігання, протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Завдяки багаторічному досвіду у сфері запобігання, протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, тренери Наталія Сергієнко та Богдан Руденко змогли опрацювати питання зустрічі в групах та максимально розкрити аспекти, які цікавили аудиторію.

Профільний департамент запрошує територіальних громад активно долучатись до участі у заходах та наголошує, що надалі плануються організації для координаторів на рівні територіальних громад та фахівців, які реалізовують програми щодо кривдників.

#16_днів_проти_насильства

Залишити відповідь