Мінімальні розміри пенсій військовим із інвалідністю збільшено

З 1 жовтня зросли мінімальні пенсії по інвалідності, призначені відповідно до закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

Розміри мінімальних пенсійних виплат, в залежності від встановленої групи інвалідності та військового звання, коливаються від 4186 грн до 5986,50 грн.

Так, для осіб з інвалідністю з числа рекрутів, солдатів і матросів строкової служби нова «мінімалка» становить:

  • I група – 4605 грн;
  • II група – 4396 грн;
  • III група – 4186 грн.

В залежності від військового звання мінімальні пенсії по інвалідності встановлюються у наступних розмірах: 

старшим солдатам, старшим матросам, сержантського і старшинського складу строкової служби – 110%;

військовослужбовцям (крім строкової служби) рядового, сержантського і старшинського складу, особам молодшого начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України і державної пожежної охорони, особам молодшого складу Національної поліції, Служби судової охорони, Національного антикорупційного бюро України – 120%;

особам офіцерського складу та начальницького складу (крім молодшого) органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України і державної пожежної охорони, середнього і вищого складу Національної поліції, Служби судової охорони – 130% відповідних мінімальних розмірів пенсій, передбачених для осіб з інвалідністю з числа рекрутів, солдатів і матросів строкової служби.

Починаючи з 2023 року, щороку з 1 березня такі пенсії підлягають індексації. 

Відповідний перерахунок на Вінниччині проведено для 1494 пенсіонерів зазначеної категорії, збільшення пенсій відбулося у 594 осіб. Середній розмір підвищення – 722,96 грн. На виплату перерахованих пенсій додатково спрямовано близько 0,5 млн грн.

Залишити відповідь