Сергій Борзов: Я бачив як працював на місцях ракетних ударів у Вінниці особовий склад ДСНС і кажу: ви – герої!

Сьогодні на Вінниччині відзначають професійне свято тих, хто допомагає і рятує. У заходах, приурочених  Дню рятівника взяли участь Начальник Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов та народний депутат України Ірина Борзова,начальник Головного Управління  ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Україна пам’ятає про героїчні подвиги полеглих під час виконання завдань, пам’ятає  про мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, про втрати серед рятувальників, які не лише в боротьбі з вогняною стихією, а й під час порятунку цивільних поплатилися власним життям.

Присутні на заході вшанували пам’ять загиблих  героїв хвилиною мовчання.

З початку 2022 року співробітники ДСНС України врятували з-під завалів та під час пожеж майже 5 тис. осіб, знешкодили понад 195 тис. вибухонебезпечних предметів на території України, близько 2 тис авiацiйних бомб, забезпечували евакуацію сотень тисяч громадян у відносно безпечнi райони країни.

«Нам ніколи не забути 6 березня, коли був завданий удар по Вінницькому аеропорту, як не забути  й 14 липня на площі біля Будинку офіцерів,- зазначив Сергій Борзов.– Я  бачив як працював на місцях трагедії особовий склад ДСНС і кажу: ви- герої!Кожного дня реагуєте на виклики 101, рятуєте, гасите, ліквідовуєте, іноді – ціною власного здоров’я, а то й життя».

Керівник ОВА побажав рятувальникам здоров’я, миру й злагоди у родинах та найшвидшої перемоги.

До привітань долучилась народний депутат України Ірина Борзова, зауваживши: «Хочу подякувати кожному рятувальнику у найважчі часи для України, в той час, коли йде страшна війна, ви, ризикуючи власними життями, рятуєте життя інших людей – дітей, жінок. Вклоняюся кожному за ваш героїзм, професіоналізм та відповідальність»,- підкреслила народна обраниця.

Начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук, вітаючи колег з професійним святом,зауважив: «Дякую всьому особовому складу гарнізону, який сьогодні в області налічує 3 тисячі осіб. Спасибі вам за те, що справно виконуєте свої завдання. Слава Україні!».

Приємною частиною заходів стало нагородження кращих рятувальників Вінниччини почесними грамотами та заохочувальними нагрудними знаками ДСНС України та Міністерства Внутрішніх справ України: «За відвагу в надзвичайній ситуації», «За відвагу в службі», «Кращий працівник МВС України» та інші.

Сергій Борзов вручив з нагоди Дня рятівника Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Варто окремо відзначити, що за плідну співпрацю з Державною службою України з надзвичайних ситуацій і вагомий внесок у покращення пожежної та техногенної безпеки Вінницької області, Начальника ОВА Сергія Борзова, також було нагороджено цінним подарунком Голови ДСНС України – годинником.

Перемога обов’язково буде! ЇЇ виборюють не лише військові на полі бою, але й відважні рятувальники,які сьогодні відзначають своє професійне свято.

Залишити відповідь