Відновлено державне фінансування реабілітації дітей з інвалідністю:

Відновлено державне фінансування реабілітації дітей з інвалідністю:

271 тис. грн. передбачено на такі цілі для Жмеринського району – про це в робочому режимі доповіла начальник управління соціального захисту населення Жмеринської військової адміністрації Наталя Гаврилюк Наталя Гаврилюк.

З 01 липня 2022 року Державою відновлено фінансування програми з реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю згідно постанови КМУ від 27.03.2019 року № 309 « Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю», яке було призупинено після початку повномасштабного вторгнення росії.

Вказані кошти будуть використані родинами, які виховують дітей з інвалідністю. На одну таку дитину державою передбачається від 16 до 25 тисяч грн. в залежності від типу захворювання.

Наразі управлінням соціального захисту населення Жмеринської районної військової адміністрації ведеться електронна черга, яка сформована у послідовності відповідно до дати звернення батьків про потребу реабілітації їх дітей.

Відповідно до доручення голови Вінницької ОДА Сергія БорзоваСергій Борзов – голова Вінницької ОДА, першого заступника Наталії Заболотної Наталя Заболотна щоб жодна родина, яка виховує дитину з інвалідністю, не залишалася поза увагою.

Тому у разі використання вищевказаних сум Жмеринською РВА формуватиметься заявка для отримання наступного об’єму фінансових надходжень з державного бюджету за підтримки Вінницької ОВА.

Вінницька обласна державна адміністрація

Жмеринська районна державна адміністрація

Управління соціального захисту населення Жмеринської райдержадміністрації

Залишити відповідь