Завод холдингу UBC Group переміщає свої потужності з Харкова та Дергачів на Вінниччину, – Сергій Борзов

Завод холдингу UBC Group переміщає свої потужності з Харкова та Дергачів на Вінниччину, – Сергій Борзов

Сьогодні, 19 травня,  Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов відвідав майданчик, куди від війни рятує своє виробництво ТОВ «Грін Кул» – підприємство, що входить до складу торгово-промислового холдингу «UBC Group»  (Ukrainian BeerCompany), провідного світового лідера з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів

«30 підприємств з усієї України, зокрема, з місць, де ведуться бойові дії переміщено до Вінницької області,- зазначає у коментарі Сергій Борзов.- Загалом 414 заявок відпрацьовано на даний час Вінницькою військовою адміністрацією : нами створено робочу групу по Державній програмі релокації. Працюємо для того, аби підприємства мали вибір місця розташування, адже Вінниччина є інвестиційно привабливою саме за індексом транзикційності, знаходячись у центрі країни. Коли  вирішують переводити бізнес до іншого регіону, то обов’язково прораховують логістику. Вибір нині йде між зовнішнім та внутрішнім ринком: комусь зручніше працювати на Західній Україні, але Вінниччина може забезпечити потужну залізничну розв’язку для державної програми релокації. Укрзалізниця та Укрпошта – дві вагомі складові цієї програми».

Яскравим прикладом  релокації  є  завод «Грін Кул», першу чергу  якого компанією «UBC Group» було відкрито у Вінниці в 2018 році. Тут працює 500 людей. Під час війни з рф компанія вирішила перемістити на Вінниччину ще свої потужності з Харкова та Дергачів. Наразі перевозять обладнання. Вже доставлено Укрзалізницею 26 вагонів із заявлених 70 та самостійно компанія перевезла 300 вантажних автомобілів.

 «Дуже швидко працює команда Мінекономіки,- зауважує Сергій Борзов,-  тож особлива подяка Юлії Свириденко – Міністру економіки України за миттєві рішення без жодних бюрократичних затримок. Це зразок повного сприяння держави для збереження економіки, яка під час війни дуже важлива. Для нас це і гарні інвестиції в регіон, і робочі місця, і податки, і розвиток великого бізнесу. З нашого боку підтримка керівництву заводу  практично у всьому – в пошуку приміщення, супроводі документів тощо».

Спеціалізація підприємств: від металообробки, ремонту та виробництва сільгосптехніки, автомобільного обладнання до інструментів для манікюру та виробництва взуття. Загалом майже весь спектр виробництва представлений сьогодні в області, адже регіон має висококваліфікованих спеціалістів із різних галузей. 

Олександр Гуменний – Віце-президент з продажу, один із акціонерів компанії  коментує: «Вінниччину обрали не випадково – історичні зв’язки, добрі відносини з владою  сприяли такому вибору. У нас працювало на підприємстві майже 2 тисячі людей, тож розраховуємо  по аналогії з Харківським виробництвом  створити близько 2 тис робочих місць. Вже перемістили десь 20% виробництва, а саме охолоджувачів для кеглевого пива. Управлінський персонал, кваліфіковані спеціалісти переїжджають у Вінницю, також багато вінничан будуть задіяні на підприємстві».

Варто наголосити, що український холдинг UBC Group є світовим лідером у галузі холодильної техніки та промо-продуктів. Компанія працює  на ринку понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé.

Бізнес працює! Економіка України під час війни швидко відновлюється на нових майданчиках і працює: сплачує податки, заробітну плату працівникам цим самим зміцнюючи державу та наближаючи Перемогу!

Залишити відповідь