Сергій Борзов: Ділянка дороги по вулиці Вокзальній у Могилеві-Подільському – приклад комплексного відновлення вулично-шляхової мережі за програмою «Велике Будівництво»

Сергій Борзов: Ділянка дороги по вулиці Вокзальній у Могилеві-Подільському – приклад комплексного відновлення вулично-шляхової мережі за програмою «Велике Будівництво»

Сьогодні, 18 листопада, перебуваючи з робочою поїздкою у Могилів-Подільському районі, Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов проінспектував хід капітального ремонту вулично-дорожньої мережі по вул. Вокзальній від будинку №11-б до будинку №19-а у місті Могилів-Подільський.
Ділянка, що розташована біля міського залізничного вокзалу, слугує маршрутом для транспортного та пішохідного зв’язку мешканців громади та спрямована до міжнародного пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач». Загальна вартість проекту складає 14 млн грн.
«Дорога до ремонту знаходилась в критичному стані, а дорога ця важлива, тому що це в`їзд у прикордонне місто,– зауважив Голова ОДА Сергій Борзов.- В рамках національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво» проведено капітальний ремонт дорожнього і тротуарного покриття, наразі влаштовують сучасну систему освітлення».
Протяжність ділянки ремонту складає 1,2 км, площею 5218,5 м2. Замовником є ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області». Підрядна організація – ТОВ «Будівельно-монтажна фірма «ЕТАЛОН-БУД».
Підрядники встановили «острівки безпеки»,а також відновили мережі відводу дощових і талих вод. Роботи виконуються відповідно до календарного графіку. Завершення робіт, згідно з договором, планувалось до 20 грудня поточного року, проте дорожники, вже традиційно, справились достроково.
Міський голова Могилева-Подільського Геннадій Глухманюк зауважив: «До кінцевого терміну завершення проєкту залишається ще місяць, а більшість робіт закінчені. Залишилось лише встановлення знаків. На реалізацію проєкту 80% коштів було виділено з дорожнього фонду, і активну участь взяла міська громада, виділивши 20 % з комунального бюджету. Роботи зроблені. Практично завершені».
Міський голова зазначив, що докладає зусиль, аби надалі розробляти проектно-кошторисну документацію. Зокрема, заплановано побудовати ліхтарну лінію, яка не була вказана у кошторисі. Наразі все прорахували і вже оголошено тендер.
В Могилеві-Подільському не збираються зупинятись на зробленому, надалі планують покращувати дороги.
Сергій Борзов залишився задоволений побаченим, зауваживши, що в рамках «Великого Будівництва» бажано робити не тільки окремі ділянки, а комплексно відновлювати вулично-шляхову мережу. Якісно зроблена перша ділянка по вул. Вокзальній – це чудовий приклад такого підходу, а далі треба готувати проєктну документацію і при наявності фінансування зробити цю вулицю повністю.

Залишити відповідь