Сергій Борзов: В рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Тульчині продовжується благоустрій території Палацу Потоцьких

Сергій Борзов: В рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Тульчині продовжується благоустрій території Палацу Потоцьких

На Вінниччині тривають роботи з реалізації проекту «Реконструкція елементів благоустрою частини території пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац», який входить до переліку об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«У поточному році на завершення реконструкції території Палацу Потоцького виділено 14331,635 тис грн, у тому числі 12885,0  млн грн  з Державного фонду регіонального розвитку та 1446,635 тис грн. з обласного бюджету»,- коментує голова ОДА Сергій Борзов.

Наразі, згідно з проектом, вже вимощено центральну частину території перед Палацом у формі кола, розділеного на сектори пішохідними доріжками. Кожний сектор представлено окремою зоною відпочинку.

«Родзинкою території стало влаштування з клінкерної бруківки герба роду Потоцьких. Площа твердого покриття, вимощеного плиткою – 14 тис. м2. Вже виконано земляні роботи для висадки багаторічних зелених насаджень, завершено водовідведення дощових і талих вод а також влаштовано паркове освітлення»,- зауважив очільник області.

На сьогодні проводяться роботи із заміни та подовження декоративної огорожі. Демонтовано фундаменти, та сітчасту стару огорожу (360 м), проводяться роботи із влаштування фундаментів для нової огорожі (виконано близько 50% робіт), виставляється опалубка для заливки цоколю паркану.

З початку року на даний об’єкт профінансовано 4714,491 тис. грн.  (в т.ч. 3267,856 тис. грн. за рахунок коштів ДФРР; 1446,635 тис. грн. за рахунок коштів обласного бюджету ).

Загалом по об’єкту профінансовано 27546,101 тис. грн.

Відтак, площа ділянки, що буде реконструйована – 2,85 га;

– площа реконструкції твердого покриття – 12,3 тис. м.кв.

– площа озеленення – 16,2 тис.м.кв.

В результаті реалізації проекту «Реконструкція елементів благоустрою частини території пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац» буде створено якісну інфраструктуру для відвідувачів, що сприятиме збільшенню привабливості пам’ятки як об’єкта туристичної інфраструктури.

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

#Великебудівництво

#ВеликебудівництвоПрезидентаЗеленського

Залишити відповідь