До уваги жителів Жмеринської, Северинівської, Станіславчицької територіальних громад.

До уваги жителів Жмеринської, Северинівської, Станіславчицької територіальних громад.

Розпочинається масштабна кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу за допомогою авіатранспорту

З метою виконання плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних хвороб тварин на 2021 рік та враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в Україні, Держпродспоживслужба із 15 вересня 2021 року розпочинає осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу із застосуванням авіатранспорту.

          Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями територіальних громад, поза територіями населених пунктів та водойм.

         Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

       Прохання до громадян: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Довідково:

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Жмеринське управління

Головного управління Держпродспоживслужби

У Вінницькій області

Залишити відповідь