З кавунами будьте уважні та обережні!
Пам’ятайте:
♦ Не можна купувати кавун, який тривалий час очікував на свого покупця. Саме за таких умов нітрати, навіть якщо вони в нормі, переходять у нітрити. Упродовж тривалого часу зберігання кавуна вміст нітриту в ньому збільшується в декілька разів.
♦ Перехід від «хвостика» до кавуна повинен виглядати як «сухий ґудзик». Відірваний «хвостик» - ознака тривалого зберігання і транспортування. Бажано, щоб кавун був із невеликою жовтою плямою – місцем, яким він дотикався до землі, а значить, дозрівав сам.
♦ Не беріть кавуни з тріщинами і вм'ятинами (щоб уникнути зараження мікробами) та ділянками, що підгнили (можливо, саме туди вводилась селітра). Якщо в м'якоті кавуна помітні жовті ущільнення і прожилки - відкладайте його вбік.