Жмеринське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, про те, що при здійсненні планових та позапланових заходів в сфері безпечності харчових продуктів спеціалістами Чернівецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області № 22-0 від 07.05 2019 року

«Про відбір зразків для цілей державного контролю у 2019 році», у зв’язку з підозрою на фальсифікацію молочної продукції, здійснено відбір зразку сиру плавленого ковбасного копченого «Галицький» масова частка жиру в сухій речовині 40% ТУ У 15.5-37202012-001:2012 виробництва ДП «Старокостянтинівський молочний завод», адреса виробничих потужностей (зазначена на упаковці) вул. Заводська, 21, м. Житомир, 10025, який за результатами дослідження регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області (експертний висновок від 03.01.2020 року № 005478 д.к./19) не відповідає параметрам ІSО 17678:2010, а саме: сумарна масова частка тригліцеридів не є в межах норми, що являється невідповідністю. Дата «вжити до» (зазначена на упаковці) 12.02.2020 року.

  У зв'язку з цим, всі суб’єкти господарювання що здійснюють обіг харчових продуктів зобов’язані вилучати з обігу вищезазначену продукцію та повідомляти у випадку виявлення її Жмеринське районне управління Держпродспоживслужби по телефону 2-19-21, 2-16-81. Жмеринське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.