Згідно розпорядження голови Вінницької облдержадміністрації від 18 вересня 2019 року № 716 для належної організації проведення обласних осінніх ярмарків та недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, кожен учасник ярмарку повинен:

  1. Самостійно звернутися в територіальну установу Держпродспоживслужби для погодження асортименту товарів, які будуть реалізовуватись на ярмарку.

  2. Торговельне місце на ярмарку, у тому числі автотранспортний засіб, повинно бути обладнане:

  • Вивіскою про належність торговельного місця (назва району, міста) та інформацію про продавця: для юридичної особи – найменування підприємства; для індивідуального підприємця - прізвище, ім'я, по батькові;
  • Обладнанням, призначеним для викладки товарів (столи, шафи, підтоварники для зберігання товарного запасу, що виключають можливість зберігання товару на землі);
  • Торговельним обладнанням (ножі, мірні кружки, вилки, розділові дошки, совки, лопатки, щіпці, для рубки м’яса - колоду);
  • Пакувальним матеріалом (поліетиленові пакети харчового призначення, серветки, целофан, папір і т.д.);
  • Санітарним одягом (халати, куртки, головні убори, нарукавники, фартухи);
  • Спеціалізованим обладнанням (в тому числі холодильним) у разі продажу товарів, що вимагають певних умов зберігання;
  • Ваговимірювальним та іншим вимірювальним обладнанням (проклеймовані гирі), які пройшли повірку в установленому порядку.

  3. На кожного продавця, де це передбачено, мати особову медичну книжку із діючим терміном.

  4. На всі види сировини і продукції мати супроводжуючі документи, що засвідчують їх якість та безпеку.

  5. Дотримуватись правил торгівлі, особистої гігієни, мати на робочому місці воду, рушник, мило.

  6. Дотримуватись цін, які рекомендовані на ярмарок.

  7. Зразки товарів, продукцію громадського харчування викладати з урахуванням санітарних вимог і товарного сусідства.

  На ярмарку забороняється реалізація товарів:

  • З просроченим терміном реалізації;
  • Без супроводжуючих документів, що засвідчують їх якість та безпеку;
  • Кондитерські вироби з кремом;
  • Фаршировану рибу, салати, заливні страви;
  • Продаж продовольчих товарів непромислового виготовлення, які не мають ветеринарно-супровідних документів, а також без дотримання відповідних умов для зберігання та продажу;
  • З порушенням цілісності упаковки і в забрудненій тарі, без етикеток (або листків-вкладишів) і без наявності на етикетці (аркуші-вкладиші) інфор-мації, що наноситься відповідно до вимог діючого законодавства.