Така рекомендація стосується, насамперед, графіку роботи тих працівників, які працюють на відкритому повітрі. Але і тим, хто працює у приміщеннях із кондиціонером, варто пам'ятати про ризик перепадів температур

  Держпраці застерігає роботодавців та працівників щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.

  При роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря плюс 35 за Цельсієм і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15 – 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях.

  При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4 – 5 годин і 1,5 – 2 години для осіб без спеціального одягу.

  Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною (екстремальною).

  За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

  Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

  В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодших 25 і не старших 40 років.

  В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24 – 25ºС .

  Для захисту від надмірного теплового випромінювання працівникам необхідно використовувати спеціальний одяг, або одяг з натуральних тканин.

  З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму.

  Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно – кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

  Вживати воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30ºС і виконанні фізичних робіт, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.