Практичні поради щодо вживання хліба та хлібобулочних виробів:

  Коли купуєте хліб, реально оцініть потреби його споживання, оскільки з часом хліб пліснявіє і черствіє.

  - Хліб беруть лише чистими руками.

  - Купуючи хліб та хлібобулочні вироби, ретельно упакуйте його (їх) і покладіть окремо від інших продуктів.

  - Зберігайте хліб та хлібобулочні вироби в спеціальному посуді: емальованому або дерев’яному.

  - Білий хліб краще зберігати окремо від чорного, щоб їх запахи не змішувалися.

  - В щоденному раціоні людини обов’язково повинен бути якісний хліб з натуральної сировини: краще, якщо він буде з борошна грубого помелу.

  - Хліб, виготовлений з борошна грубого помелу з природними добавками — корисний для здоров’я, але в невеликої кількості (наприклад - висівковий хліб).

  - Щоденно вживаючи хліб, ми поповнюємо запаси солей калію, фосфору, заліза та інших елементів, необхідних для розвитку клітин; в організм надходять необхідний білок та вуглеводи. Бажано щодня вживати і «чорний» і «білий» хліб.

  - Хліб не лише поповнює витрачену нами енергію, але й забезпечує організм людини речовинами, необхідними для нормальної і безпечної життєдіяльності.

  - Якщо у вас удома залишився черствий хліб, його можна знову зробити смачним:

  Налийте в каструлю небагато води. Покладіть зверху решітку з нарізаними скибочками черствого хліба так, щоб він не торкався води. Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту. Через 5-7 хвилин після закипання води каструлю знімають з вогню. Хліб стає знову м'яким та ароматним. З'їсти такий хліб варто відразу, оскільки через 2-3 години він черствіє.

  Пам’ятайте, що у справжніх господарів хліб ніколи не черствіє… Бережіть хліб!