Практичні поради щодо вживання хліба та хлібобулочних виробів:
Коли купуєте хліб, реально оцініть потреби його споживання, оскільки з часом хліб пліснявіє і черствіє.
- Хліб беруть лише чистими руками.
- Купуючи хліб та хлібобулочні вироби, ретельно упакуйте його (їх) і покладіть окремо від інших продуктів.
- Зберігайте хліб та хлібобулочні вироби в спеціальному посуді: емальованому або дерев’яному.
- Білий хліб краще зберігати окремо від чорного, щоб їх запахи не змішувалися.
- В щоденному раціоні людини обов’язково повинен бути якісний хліб з натуральної сировини: краще, якщо він буде з борошна грубого помелу.
- Хліб, виготовлений з борошна грубого помелу з природними добавками — корисний для здоров’я, але в невеликої кількості (наприклад - висівковий хліб).
- Щоденно вживаючи хліб, ми поповнюємо запаси солей калію, фосфору, заліза та інших елементів, необхідних для розвитку клітин; в організм надходять необхідний білок та вуглеводи. Бажано щодня вживати і «чорний» і «білий» хліб.
- Хліб не лише поповнює витрачену нами енергію, але й забезпечує організм людини речовинами, необхідними для нормальної і безпечної життєдіяльності.
- Якщо у вас удома залишився черствий хліб, його можна знову зробити смачним:
Налийте в каструлю небагато води. Покладіть зверху решітку з нарізаними скибочками черствого хліба так, щоб він не торкався води. Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту. Через 5-7 хвилин після закипання води каструлю знімають з вогню. Хліб стає знову м'яким та ароматним. З'їсти такий хліб варто відразу, оскільки через 2-3 години він черствіє.
Пам’ятайте, що у справжніх господарів хліб ніколи не черствіє… Бережіть хліб!