У рамках «Великого будівництва» на Вінниччині оновлюють територію Палацу Потоцьких

У рамках «Великого будівництва» на Вінниччині оновлюють територію Палацу Потоцьких

Під час робочої поїздки до Тульчинського району, 12 жовтня Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов оглянув хід реконструкції елементів благоустрою на території Палацу Потоцьких.

Нагадаємо, що з 2021 року реконструкція цієї архітектурної пам’ятки проводиться в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Раніше площа перед Палацом мала суттєві недоліки. Зокрема, було частково відсутнє або просіло гравійне покриття проїзду та пішохідних доріжок тощо. Зручне пересування пішоходів по території Палацу унеможливлювали вибоїни та тріщини пішохідної доріжки, яка веде до архітектурної пам’ятки.

Проект з реконструкції та облаштування благоустрою території було розроблено у 2018 році, а в 2020-му та 2021 рр. були внесені корективи.

Загальна кошторисна вартість склала понад 37,9 млн грн.

Цього року на завершення робіт було виділено 14,3 млн. грн, в тому числі:  12,9 млн грн – з Державного фонду регіонального розвитку, 1,4 млн грн.  – з обласного бюджету.

Відповідно до змін 2021 року, внесених до Проекту, було враховано продовження реконструкції огорожі території Палацу до в’їзної арки у місто.

З початку вересня виконано цілий спектр робіт, зокрема: демонтовано стару огорожу, тривають роботи з влаштування фундаментів для нової огорожі (розпочато мурування цегляних стовпчиків), проводяться земляні роботи по облаштуванню благоустрою родючим ґрунтом.

Також тривають роботи з висадки зелених багаторічних насаджень. На сьогодні вже висаджено понад 2,3 тис. рослин.

Готовність реконструкції елементів благоустрою на території Палацу Потоцьких становить майже 78%.

Загалом, станом на 12 жовтня, з початку будівництва при виконанні робіт освоєно 28,95 млн. грн., з яких: 19,41 млн грн – кошти ДФРР; 9,54 млн грн- обласний бюджет. 

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

#Великебудівництво

#ВеликебудівництвоПрезидентаЗеленського

Залишити відповідь