Вінниччина долучається до п’ятого етапу вакцинації від COVID-19: щеплення робитимуть всім категоріям населення

Вінниччина долучається до п’ятого етапу вакцинації від COVID-19: щеплення робитимуть всім категоріям населення

Про готовність системи охорони здоров’я до масової вакцинації населення  на протидію захворюваності на COVID-19 та про захист населення від короновірусної інфекції

протягом  І півріччя 2021 року, доповіла під час колегії ОДА 20 липня директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна.

«21 липня, у нашій країні стартує 5 хвиля вакцинації населення, коли щеплення робитимуть всім категоріям населення, – повідомила посадовиця. – Для цього кожна амбулаторія повинна мати пункти щеплень. Центри масової вакцинації мають бути у кожному районному центрі. Для мешканців невеликих населених пунктів необхідно організувати підвезення людей. Усі Центри масової вакцинації  працюватимуть 7 днів на тиждень.  Паралельно з розгортанням центрів почнеться комунікаційна кампанію, щоб донести інформацію – вакцинація від коронавірусу доступна для всіх!.

Під час презентації Ольга Задорожна зазначила, що загалом МОЗ планує відкрити 3 300 кабінетів для щеплення по всій країні. На сьогодні  доступні такі вакцини:  Moderna,  CoronaVac і Pfizer.  

В області діють 18 центрів вакцинації: 6 у Вінниці та 12 у містах – Іллінці, Жмеринка, Могилів-Подільський,  Гайсин, Тростянець, Козятин, Муровані Курилівці, Теплик, Тиврів, Немирів, Бар, Хмільник. На етапі відкриття такі ж центри у Томашполі, Липовці і Немирові. Найбільше щеплень зроблено у Вінницькому Центрі ПМСД № 3 та у Калинівському МЦ ПМСД – понад 11 тисяч. Найменше – у Чечельницькому, Глуховецькому та Вендичанському центрах – менше 1000.

Крім того, Ольга Задорожна зазначила, що Вінниччина займає 5 місце в Україні за рівнем вакцинації населення. Також  директорка профільного департаменту ОДА довела інформацію міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка про те,  що цього тижня в регіони буде спрямовано ще 3,3 млн доз вакцини: 2 млн доз Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тисяч доз Pfizer.

Залишити відповідь