Фестиваль з малиновим присмаком

Фестиваль з малиновим присмаком

17 липня  у с. Чернятин, Северинівської громади, Жмеринського району проходило ексклюзивне свято – фестиваль з присмаком малини «МалинаФест».  

Це величне дійство відбулося за ініціативи та підтримки народного депутата Ірини Борзової та голови Вінницької ОДА Сергія Борзова у рамках плеяди культурно – мистецьких заходів «Ти у мене єдина» з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Із самого ранку вирував справді святковий настрій, адже до фестивалю долучилися не лише жителі Жмеринщини, а й із усієї області.

Фестиваль стартував   спортивними змаганнями із пляжного волейболу, футболу на воді, дартсу, перетягування канату, кидання гирі.  

 На свято до мальовничого куточка нашої Жмеринщини прибули всі, кого покликала і об’єднала безмежна, вічна і прекрасна творчість нашого народу, а ще посмакувати найсмачнішу малину цьогорічного урожаю.

Для поціновувачів народної творчості та фольклору демонстрували свої таланти професійні та аматорські колективи, окремі виконавці, що прибули на фестиваль з усієї області аби додати цьому величному дійству колоритності та зробити максимально насиченою концертно–розважальну програму.  

    На фестиваль завітали Ірина Борзова Народний депутат України , Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА  та голова Жмеринської РДА Цимбал Інна. Побажали  гарного настрою, незгасаючого оптимізму, родинного затишку, достатку та отримати сьогодні якнайбільше яскравих позитивних емоцій.

     Щирі слова вітання учасникам і організаторам фестивалю висловила Інна Цимбал та сердечно подякувала за гарне, світле, українське, колоритне і незабутнє свято на теренах Жмеринщини.

Далі  відбулася церемонія нагородження кращих спортивних команд, меценатів, організаторів фестивалю.

     Окрасою фестивалю був духмяний малиновий пиріг – велетень, завдовжки 18 метрів, про що було зафіксовано у   Книзі рекордів України.

      Виступав запальний гурт «Фанфари Купали», фольклорний гурт «Мокоша», академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії їм. М. Леонтовича. Учасники фестивалю насолоджувалися співом народного артиста України, композитора, Станіслава Городинського,   учасника телевізійних шоу – Богдана Травінського. З Олександром Онофрійчуком і гуртом «Експромт» співали «Червону руту».

    А далі був феєрверк над озером, яскравиий і неперевершений.

Малиновий фестиваль у малиновому раю завершився, але його відлуння та малиновий присмак ще надовго залишаться з-поміж нас!!!

Залишити відповідь