«Велике будівництво»: перша виїзна нарада в аеропорту «Вінниця»

За дорученням Офісу Президента головою Вінницької облдержадміністрації Сергієм Борзовим створена група моніторингу з реконструкції аеропорту «Вінниця».

 Сьогодні на летовищі у Гавришівці відбулась перша виїздна нарада під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Піщика.

Присутні представники замовника та генеральної підрядної організації «Альтком» обговорили початок підготовчих робіт.

Оглянули виробничий майданчик для облаштування побутових приміщень генпрідрядника, під’їздна дорога до нього уже зроблена.

 За словами Олександра Піщика, фактично саме сьогодні відбулось знайомство всіх, хто буде задіяний в процесі виконання робіт.

«Питання аеропорту «Вінниця» сьогодні на контролі Офісу президента, – зауважив заступник голови ОДА. – Сьогодні проговорили питання фінансування. Є постанова  уряду про використання бюджетних коштів, де окремо йдеться про виділення коштів вінницькому аеропорту. Очікуємо паспорт бюджетної програми. Це дасть можливість службі замовника – комунальному підприємству «Вінницький аеропорт» відкривати рахунки та використовувати кошти.

Всі сторони домовились про співпрацю і оперативне реагування на щоденні робочі питання.

Нагадаємо, у 2021 році до програми Президента України «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів.

Бюджет на 2021 рік дозволить продовжити модернізацію регіональних аеропортів.

На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті цього року передбачили 604,27 млн гривень.

Залишити відповідь