Згідно плану роботи відділу освіти Жмеринської РДА на 2016 р. в приміщенні актової зали відділу освіти проведено навчальний семінар для кухарів ДНЗ та НВК району. Участь у навчанні взяли 18 кухарів з дошкільних закладів та 5 працівників харчоблоків НВК.

  Потреба у проведенні даного заходу була продиктована не тільки змінами у нормативних документах, але й у зв’язку із непоодинокими випадками харчових отруєнь дітей в різних регіонах України, які неодноразово висвітлювались у ЗМІ.

  Саме тому під час проведення навчального семінару основна увага була приділена питанню дотримання санітарного законодавства з організаціїї харчування у дошкільних навчальних закладах району працівниками харчоблоків у відповідності до наказів МОЗ та МОН України від 17.04.2006 N 298/22 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», від 26.02.2013 N 202/165 «Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та наказу МОЗ України від 24.03.2016 р. № 324 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» .

  Присутні кухарі прослухали лекцію: «Дотримання вимог санітарного законодавства з організаціїї харчування у дошкільних навчальних закладах – запорука здоров’я дитини», яку підготувала та презентувала методист РМК Яременюк С.М.

  По закінченню перегляду презентації відбулось обговорення проблемних питань, пов’язаних із оформленням меню, приготуванням окремих страв тощо.

  У «Фахову скриньку кухаря» РМК розроблено та буде надіслано електроннною поштою наступні методичні рекомендації:

  - «Що мають знати працівники харчоблоку з питань гігієни»;

  - « Документація, яка зберігається на харчоблоці»;

  - «Функціональні обов’язки кухаря ДНЗ».

  За підсумками семінару рекомендовано керівникам ДНЗ та НВК до 01 грудня привести у відповідність чинному законодавству документацію на харчоблоках та провести перевірку знань кухарів та осіб, причетних до організації харчуванння, нормативних документів з питань організації харчування та функціональних обов’язків.